Working Equitation Polska

Moc nás těší spolupráce s Working Equitation Polska. Jejich ekipa nás poctila svou účastí na červencových závodech WEČR v Královickém Dvoře. Na oplátku nás pozvali na jejich 1. mezinárodní závody Working Equitation konané 19.-20.09.2020 ve Wrocławi. Národní rozhodčí WEČR Barbora Lišková přijala pozvání jako hlavní rozhodčí. 

Závody se konaly v krásném velkém dostihovém areálu Partynica s kolbištěm i opracovištěm v hale. Velké tribuny umožnily hojnou účast diváků, i když byl jejich počet kvůli Covid19 omezen na 210. Byly vypsány soutěže ve všech třídách – L, P, C, CC, M a navíc i speciální soutěž bez udidla ve třídě P, kde se mohlo startovat pouze s koněm bez uzdečky/ohlávky, povolen byl provaz na krku koně a bičíky v rukou jezdce. Na závody bylo přihlášeno 55 startujících (L1 – 19, L2 – 8, P – 9, C – 3, CC – 4, Masters – 2, P bez udidla – 10). Vítězství v nejvyšší třídě Masters si stejně jako z červencových Královic odnesla dvojice Ewelina Zon a Little King Pine.

Ve třídě P dle polských pravidel (drezurní test, test ovladatelnosti v klusu nebo cvalu s jednoduchými změnami cvalu, test rychlosti) nás reprezentovala Kateřina Pavlišáková s koněm Akičita a Linda Bredová s koněm Bart. Obě jely speciální soutěž bez udidla, Kateřina navíc startovala i v klasické udidlové soutěži ve třídě P. Vynikla hlavně v testu rychlosti, ve kterém v udidlové soutěži obsadila 2.místo a v bezuzdečkové dokonce zvítězila, což jí pomohlo ke krásnému 4.místu. Gratulujeme a děkujeme za pěknou reprezentaci. 

Před závody se konala dvoudenní klinika s Goncalo Soares a David Oliveira, kteří pak v sobotu předvedli atraktivní jezdeckou ukázku a v neděli podporovali startující z tribun. Barbora Lišková si zkusila poprvé rozhodovat v zahraničí a rovnou všechny třídy až po nejvyšší Masters. Pro třídy P-M navíc připravila plánky pro testy ovladatelnosti a rychlosti a velmi ji potěšila pochvala za kurs M ovladatelnosti od samotného mistra světa ve WE Davida Oliveiry. Portugalci si také prošli prohlídku a podělili se s Bárou o své cenné zkušenosti, Bára se zase podělila s polskými organizátory a dalšími rozhodčími o své zkušenosti z působení v ČR. Závody byly velmi přátelské a nabitý víkend rychle utekl.

Těšíme se na další společné akce s Working Equitation Polska.