Závody Working Equitation Tamare Ptice

První závody letošní sezony spolku Working Equitation Česká republika se uskutečnily v areálu Tamare Ptice 24.6.2018.

Během jara proběhl seriál čtyř seminářů na témata – souznění jezdce a koně, zkouška důvěry, promyšlené předvedení a závodní tipy. V celkem 59 lekcích si účastníci pod vedením Báry Svobodové a Kristýny Malenínské vyzkoušeli překážky working equitation, dozvěděli se pravidla disciplíny, dostali tipy, na čem a jak zapracovat a projeli si i kompletní test ovladatelnosti.

Závodů se zúčastnilo 33 soutěžících v třídách Z a S a odjelo se 69 jednotlivých testů. Jezdci se předvedli ve třech soutěžích. Otevřená soutěž č.1 obsahovala pouze test ovladatelnosti třídy Z a mohli se jí zúčastnit i ne-členové spolku WEČR. Národní soutěž č.2 třídy Z i národní soutěž č.3 třídy S byla rozdělena podle kategorií na Seniory (22+ let) a Děti & Juniory (7-15 a 16-21 let).

Fotka uživatele Michaela Maršová - photography.

V testu ovladatelnosti třídy Z soutěžící překonávali workingové překážky: rovnou uličku se zazvoněním na zvonec a vycouváním, jednoduchý slalom, přendání kelímku z jednoho stojanu na druhý, vyjmutí garrochy ze sudu, napíchnutí kroužku na býkovi, odložení garrochy zpět do sudu, skok, zvednutí džbánku nad hlavu, osmičku mezi barely a dřevěný můstek. Ve třídě S obsahoval test ovladatelnosti a rychlosti navíc branku a kavaletu.

 

 

Výsledky

Otevřenou soutěž č.1 vyhrála Pavla Turzová s teplokrevným Galileem. Krásné 2. místo vybojovala Anna Lálová s irským tinkerem Silvii-GoGo následovaná teprve třináctiletou Karolínou Gruberovou s hřebcem Dollom Valmontem.

Fotka uživatele Kristýna Malenínská photography.

V soutěži č.2 stupně Z se skvěle předvedli kladrubští koně, kategorii seniorů vyhrála Veronika Slavíčková s běloušem Solo Famara XXI-10 a mezi dětmi a juniory zvítězila Barbora Pleskačová s teprve 5 letým hřebcem Sacramosem Margetou XIII-20. V kategorii senioři vybojovali 2. a 3. místo Lenka Nováková s Fiery Rose a Martina Doubnerová se Sandrou. 2. a 3. místo v kategorii děti & junioři obsadily Alice Weinfurtová s lusitánem Gabrielem a Jindra Kučerová s fjordem Leontýnou. Velmi pěknou jízdu předvedl teprve 11 letý Daniel Jiříček na svém poníkovi Cipískovi.

Ve třídě S v kategorii senioři předvedly velmi vyrovnané výkony již zkušené workingové závodnice Babeta Melčová s Bankietem a Tereza Slabá s Dollom Valmontem. Pár sekund v testu rychlosti rozhodlo o celkovém vítězství Babet. Na třetím místě se umístila Radka Polcerová s Deltou, které si přijeli vyzkoušet disciplínu working equitation vůbec poprvé. V kategorii dětí a juniorů zvítězila také již zkušená Jindra Kučerová s Lidkou. Pro ostatní soutěžící byly tyto závody prvním seznámením s touto třídou. Vítězství, ve velmi povedeném, testu rychlosti pomohlo Tereze Pekárkové s Colorkou k 2.místu. Kristýna Maternová s Gin Tonicem obsadili 3. příčku.

Fotka uživatele Kristýna Malenínská photography.

Díky Pavle Turzové si všichni odvezli jako vzpomínku flot a díky skvělým sponzorům všichni do 5.místa i věcné ceny a poukázky. Dekorování si všichni moc užili, vítěz v každé třídě hrdě předvedl i jízdu s vlajkou spolku. Všichni předvedli krásné výkony a dokončili všechny testy.

 

Děkujeme sponzorům:

 

Energys

Krmiva pro koně.

https://www.energys.cz/

 

NovaEqui

České musli a další krmivo a doplňky pro koně.

https://www.novaequi.cz/

 

HORSEandME.eu

E-shop s jezdeckými potřebami

https://www.horseandme.eu/

 

VKubik

Vše pro koně a jezdce nejen ve španělském a barokním stylu.

http://www.vkubik.cz/

 

Těšíme se na závodníky na Mistrovství České republiky – WEČR 2018, které se bude konat 31.8.-1.9.2018 v jezdeckém areálu Královický Dvůr.

 

Výsledky

https://www.wecr.cz/wp-content/uploads/dlm_uploads/2018/07/vysledky_Ptice_r1.pdf

Články

Equichannel – Aktuality

http://www.equichannel.cz/vydarene-zavody-working-equitation-v-tamare-ptice

 

Jezdci.cz

http://www.jezdci.cz/clanky/Cervnove-zavody-Working-Equitation-v-Pticich/

Fotografie

Kristýna Malenínská

https://www.facebook.com/pg/maleninskaphotography/photos/?tab=album&album_id=464021774021289

 

Michaela Vaňková

https://www.facebook.com/pg/Michaela.Marsova.photography/photos/?tab=album&album_id=2020258748005433

 

Tags: