Reportáž: České reprezentantky úspěšné na závodech v Rakousku (aktualizováno 27.08.2018)

Tento víkend můžeme držet palce dvojici českých amazonek, které vyrazily na závody do rakouského Zuckermantelhofu. V úvodní drezurní disciplíně získaly naše zástupkyně v úlohách stupně L (které odpovídá našemu stupni S) velmi pěkné hodnocení. Babeta Melčová s koněm Bankiet dosáhla s výsledkem 62,5% na krásné šesté místo, Jindra Kučerová s Lidkou zajela úlohu za 61,36% a je po drezuře na místě osmém. Obě mají tedy závody velmi dobře nastartovány a doufáme, že se jim bude dařit i v dalších dnech.

Aktualizace 26.08.2018 10:30

V sobotu byly na pořadu dne zkoušky ovladatelnosti. Bohužel Lidku vyděsilo setkání s velmi realisticky vyvedeným býkem a Jindřišce Kučerové se proto nepodařilo test dokončit. Bankiet se naštěstí zastrašit nenechal a Babet tak dokončila svoji jízdu s hodnocením 61,17%, které nakonec znamenalo páté místo. Po dvou disciplínách je tedy Babet na šestém místě, Jindra na místě dvanáctém.

Dnes jsou na řadě speedy. Na místě mají obě jezdkyně početný podpůrný tým, který nás zásobuje informacemi i fotografiemi a nesmíme zapomenout na  Alžbětu Baslovou, která je tentokrát za roli trenéra. Vydržte s námi!

Aktualizace 26.08.2018 11:30

A máme zde výsledky testu rychlosti. S výborným časem skončila Babeta Melčová na třetím místě, Jindra Kučerová si spravila chuť po trailu velmi dobrým sedmým místem. Nyní tedy čekáme na celkové výsledky. Pokud jsou naše výpočty správné, Babet by měla skončit nakonec na místě čtvrtém!

 

Aktualizace 27.08.2018

V konečném součtu se nakonec předběžné výpočty potvrdily a Babeta Melčová skutečně obsadila výborné čtvrté místo, kdy jí od třetího místa dělil pouze lepší výsledek z drezury soupeřky se stejným celkovým počtem bodů. Jindra Kučerová skončila na místě dvanáctém. Je skvělé vidět, že u nás opravdu máme jezdce, kteří se v mezinárodní konkurenci neztratí. Gratulujeme a děkujeme za vzornou reprezentaci českého workingu!

 

 

Babeta Melčová – Bankiet

 

Jindra Kučerová – Lidka

 

Leave Comment