Mistrovství Working Equitation Česká republika 2019

Ve dnech 6. – 8. 9. 2019 se jezdecký areál Královický Dvůr stal stejně jako loni dějištěm Mistrovství Working Equitation Česká republika.

Velký dík patří všem, kdo se zúčastnili, ať už v roli soutěžících, diváků, organizátorů nebo kombinace výše uvedeného a pomohli tak ke zdárnému průběhu celé akce a spoluvytvořili skvělou atmosféru, která provázela celé tři dny. Děkujeme také jezdeckému areálu Královický Dvůr za poskytnutí perfektního profesionálního zázemí pro konání mistrovství a velmi rádi bychom tímto poděkovali za podporu také všem partnerům MČR WEČR 2019, díky kterým jsme mohli akci uspořádat a pro soutěžící připravit krásné odměny. 

Celé závody provázela velkoplošná obrazovka s aktuálními výsledky a druhá obrazovka se střídajícími se logy sponzorů od společnosti LEDpixel. Hlavním finančním partnerem akce byl Metrostav, kterému velmi děkujeme.

Přepravník Ifor Williams přímo v místě představila firma Kosch s.r.o. V průběhu akce byly na místě stánky od společností Renapur (prostředky na ošetření kůže) a DoSedla (jezdecké potřeby). U stánku Decathlon (sportovní vybavení) si mohli návštěvníci vyzkoušet různé sportovní aktivity a u stánku Glord (krmiva pro koně) pochutnat na pražených mandlích.

Krásné odměny věnovaly do soutěží také HORSEandME (široká nabídka vybavení pro koně i jezdce), Krmiva Libušín (krmiva nejen pro koně), PROVET (veterinární přípravky a krmiva pro koně), Perfect Equi (speciální krmný doplněk), všem dobře známý Equiservis a Bachovy esence od Radky Polcerové.

Děkujeme také firemním přispěvovatelům přes kampaň Startovač, VKubik  (vše pro koně a jezdce nejen ve španělském a barokním stylu) a Jazykové škole Rosa. Děkujeme i všem jednotlivcům, kteří se svými příspěvky zapojili v naší kampani na Startovači, a v neposlední řadě těm, kteří do Startovače věnovali odměny.

A kdo jsou noví mistři WEČR pro rok 2019?

V kategorii dětí obhájila ve třídě “L” mistrovský titul Kristýna Maternová s lusitánem GinTonicem, na druhém místě se umístila Amálie Pavlíková s klisnou Lady Zareta a třetí místo připadlo Magdaleně Janouškové s klisnou Delineante Electra.

Mezi juniory se podařilo obhájit mistrovský titul v třídě “S” Barboře Pleskačové s kladrubským hřebcem Sacramoso Margeta XIII-20, stříbro si odnesla Jindra Kučerová s Lidkou 2 a bronz putoval k Alici Weinfurtové s Gabrielem.

Seniorský titul mistra ČR vybojovala v třídě “P” Tereza Slabá s pony hřebcem WPBR Dollom Valmont, titul vicemistra připadnul Jitce Šimouškové s valachem Neapolitano Tuscok a třetí místo obsadila Šárka Kopecká s GinTonicem.

Z týmového mistrovského titulu se nakonec radoval tým “Ladies and gentleman” ve složení Tereza Slabá (Dollom Valmont), Jindra Kučerová (Lidka 2), Kristýna Malenínská (Villa) a Klára Dostálová (Leontýna).

Podrobné výsledky i odkazy na reportáže z průběhu mistrovství na stránkách našich mediálních partnerů můžete najít na https://www.wecr.cz/mcr-2019/.

Autor textu: Veronika Slavíčková

Autoři fotografií: Jaroslav Polcer, Tomáš Tajč, Adéla Podzemská, Jaroslav Macháček